Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

"Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο ΑμΕΑ Σαλαμίνας"


Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα ecomobility του Γυμνασίου Αιαντείου είχε τη χαρά να συναντήσει τον αντιπρόεδρο των ΑμΕΑ Σαλαμίνας κ. Σπηλιόπουλο και να συζητήσει μαζί του πολλά σημαντικά θέματα πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
1. Οι δημόσιοι χώροι, τα ΚΤΕΛ και τα Ferry boat στο νησί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μη φιλικά για τα ΑμΕΑ.
2. Μόνο τα τελευταία έργα, όπως για παράδειγμα η πλατεία Μακεδονίας, είναι φιλική προς τα ΑμΕΑ.
3. Δυστυχώς, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης στο νησί είναι μη φιλικά προς τα ΑμΕΑ. Άραγε έχουν ή δεν έχουν όλοι δικαίωμα στη διασκέδαση στο νησί μας;
4. Ο κ. Σπηλιόπουλος, καθώς είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία προθυμοποιήθηκε να μας φέρει σε επαφή και με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας για περαιτέρω στοιχεία. Πρότειν,ε επίσης, να έρθουμε σε επαφή με κάποιον τυφλό που θα μπορούσε να μας δείξει τον τρόπο που καταφέρνει να περπατήσει και να δούμε τα πράγματα ακόμη περισσότερο μέσα από τη δική του πλευρά.
Γενικό συμπέρασμα της συνάντησής μας είναι ότι το Α και το Ω στο θέμα αυτό σχετίζεται  με την έλλειψη παιδείας  όλων μας (παιδεία με την ευρεία έννοια) και για αυτό ακριβώς το λόγο, η ομάδα Ecomobility θα παλέψει όσο μπορεί.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συζήτηση μαζί σας, κ. Σπηλιόπουλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου